ESCOLA UNIVERSITÀRIA D'IGUALADA
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

Aquest és el diari de l'ambOLI

Des d'aquí podreu seguir dia a dia el seu viatge per Europa

Més informació del projecte ambOLI a la web www.amboli.org

Fotos de la primera setmana del viatge

dimarts, 15 d’abril del 2008

Crònica de Romania i Hongria

Jornada 9: Sibiu (Romania) - Budapest (Hongria) - Viena (Austria)
Etapa de 795 km, 11 hores de conducció, 350 per carreteres de primer i segon ordre, i la resta per autopista en bon estat. Hem tardat pràcticament el doble en fer els primers 350 km que en fer la resta.
Hem vist com la Romania pobre deixava pas a una Romania de més desenvolupada, tot i així el canvi en passar a Hongria encara ha estat més notori. Fins i tot la manera de conduir de la gent, feia pensar en una Europa civilitzada...
En l'etapa d'avui hem començat carregant el dipòsit amb l'oli que ens havíen deixat els companys. Al migdia, a més del dinar a peu dret, hem anat a buscar oli. Hem trobat un gran supermercat amb garrafes de 10 litres, i molt bé de preu, però no ens n'han deixat comprar perquè només era per a socis. Així doncs, hem acabat anant on va tothom i els 100 litres han estat amb ampolles de litre, com ha de ser. Ens hem carregat de paciència, hem buscat un contenidor i hem anat omplint cotxe, bidons d'oli i contenidor d'escombraries. Total 3/4 d'hora per omplir dipòsit. Ara ja hi tenim pràctica i si cal, el proper cop ho farem més ràpid.
A la frontera entre Romania i Hongria, només han demanat el passaport, i si teniem res a declarar. Al dir-li que només duiem oli i veure perquè el fèiem servir, l'aduaner s'ha posat a riure i ens ha deixat passar sense dir res més.
Passada ràpida per Budapest, on hem tingut el temps just d'entrar i fer les fotos de rigor, que ja s'ha posat a ploure. Hem tornat a veure pluja com no veiem de feia mesos. Llàstima que no hagi estat a Catalunya...
La frontera entre Hongria i Àustria és territori Schengen, per tant només ens ha calgut parar per pagar les taxes d'autopista Austríaca. D'aquí a Viena es fa amb un no res. Hem aparcat al centre i lloc a l'hotel que hi havia 100 metres més avall del mateix carrer. Una delícia.Ja que hem dinat a peu dret, hem sopat de forma decent, en un celler obert del 1935 i a preus quasi més barats que a Catalunya (40€ entre els 2).

2 comentaris:

lab ha dit...

Hola nois,

Esperem que us arribi aquest comentari.
Volem que sapigueu que des d'aquí parlem molt de vosaltres i ens recordem MOLT.
Ens feu molta enveja perquè sabem que us ho esteu passant molt bé.
Ens agrada molt llegir les vostres cròniques.

Una abraçada,
Sara, Mireia i Reyes

P.S.: Ja teniu els nostres regals??Nooo? A què espereu?

Anònim ha dit...

Hola gent del projecte ambOLI,
des d'aquí anem seguint com ho passeu per aquelles carreteres tan llunyanes, sembla que no caracteritzades, en molts casos, per la qualitat del paviment.
De tota manera, a mesura que us aneu apropant de tornada suposem que el camí serà més fàcil i menys aventura.
Nosaltres us esperem el dia 24 per a que ens expliqueu coses de l'ambOLI a l'IES Joan Mercader.
Per cert, el nostre agraïment als que porteu a terme aquest projecte i d'altres com el vostre, que pretenen que la gent cremi menys petroli per les carreteres.
Ànims i salutacions des d'Igualada
IES Joan Mercader

Les etapes de la ruta de l'amboli per Europa

LA UNIÓ EUROPEA AMBOLI. Crònica dia a dia. Del 6 al 20 d'Abril del 2008

LA UNIÓ EUROPEA AMBOLI. Crònica dia a dia. Del 6 al 20 d'Abril del 2008